De fleste foreninger, arrangørfællesskaber og boghandlere vågner så småt fra sommerdvalen, og august byder på flere litterære lækkerheder. 

 

Oplæsninger

 

Debutanternes aften på Lynfabrikken

lørdag d. 12. august, kl. 15-18, mønt: 30,-

Oplev Malte Tellerup – Signe Maxen – Emil Kjær Voss – Emeli Bergman – Liv Nimand Duvå. Hver debutant læser op i 10-15 minutter af debuten og dernæst 5-10 minutter af enten en kommende bog eller en tekst af en anden forfatter, der har inspireret til debuten.

 

Rejserefleksioner (i det kultiverede fri)

fredag d. 25. august, kl. 16-21, mønt: gratis

“Lad os mødes i den lune sensommer og dele ud af vores erfaringer, inden vi hver især kan begynde – rejsen – ind i efteråret og vinteren. Være sammen om de magiske ting, vi har fundet ud af, at rejsen indeholder. Helt praktisk kan dem, der lyster, møde op efter klokken 16 med lidt mad til fællesskabet; Gerne inspireret af en indre eller af en fysisk rejse. Der vil være hede grillkul i dertilhørende kuglerunde og firkantede jernbeholdere, snacks, engangsservice, vand, te og kaffe. Yderligere drikkevarer bedes man selv medbringe.”

 

Litterær Lounge x Culture Works på Klostertorv / Festugen

søndag d. 27. august, kl. 13-15, mønt: gratis

 

foto: Sofie Amalie Klougart

 

Oplev Sebastian Bune, Anne Katrine Bagai og Malte Frøslev. Musik af Nils Lass.

Sebastian Bunes debutroman Min familie, der udgives på Lindhardt og Ringhof i august, giver et følsomt indblik i hverdagen hos en udsat familie og skildrer, hvordan en dreng mod alle odds udvikler sig til at blive et selvstændigt menneske, der tager ansvar for sit eget liv. Anne Katrine Bagai er en aarhusiansk digter, der til daglig læser litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Hun er udgivet i skandinaviske tidsskrifter (Slagtryk, Floret, Pisserenden Avis, henfald mm,), novelleantologier samt tidligere danmarksmester i novelleskrivning. Malte Frøslev studerer litteraturhistorie og er redaktør for tidsskriftet henfald. Har tidligere haft tekster trykt i Floret. Nils Lass spiller sine egne kompositioner der forsøger at skabe forskellige stemningsbilleder der egner sig godt som musikalsk intermezzo.

 

Bobler og bøger: Kvindeskikkelser i litteraturen

torsdag d. 31. august, kl. 19.30-21.30, mønt: 35,- inkl. bobler

Det stærke køn er historisk forbundet til mænd og maskulinitet, men en række udgivelser de senere år, har udfordret denne stereotype opfattelse af kønnene. Vi har inviteret de to forfattere, Kristina Stoltz og Kamilla Hega Holst, til en snak i Vogn1 Godsbanen, for at tale om deres anmelderroste romaner, “Som om” og “Rud”, der på hver sin vis gør op med de vante forestillinger om et såkaldt “svagt køn.” Aftenens moderator er forfatteren Louise Juhl Dalsgaard.

Tilmelding mobilepay 22817913 Jesper Spiselauget.  Husk navn

 

Receptioner

 

Udgivelsesreception for Det dér og dét der af Louise Juhl Dalsgaard

torsdag d. 24. august, kl. 16, mønt: gratis/bogen kan købes

En roman om en ung kvinde, hendes barndom og opvækst, et langstrakt sygdomsforløb og det, der følger. Det er en fortællling om en familie, om usagtheder og afmagt og om at være splittet mellem intellekt og følelser i en grad, så begge synes at komme til kort. Fortællingen veksler mellem jeg-fortællerens poetiske indre, barndomserindringer og nøgterne uddrag fra en virkelig psykiatrisk journal.

 

GPS music/story walk: The Wooden Toy Truck Experience

lørdag d. 26. august, kl. 13, mønt: gratis

 

 

Kunstnerduoen Apperaat og Dokk1 præsenterer The Wooden Toy Truck Experience. Tag på en GPS music/story walk på Dokk1. En helt ny og unik måde at udgive musik på.  Indvielsestur: lørdag d. 26. august kl.13.00, Dokk1. Mødested: ved informationsskranken, medbring smartphone og hovedtelefoner.
Gratis, tilmelding ikke nødvendig.

 

Udgivelsesreception: Sommerens nye bøger af Aarhusforfattere

onsdag d. 30. august, kl. 17, mønt: gratis

Alle er meget velkomne. Vi byder på små forfriskninger og stor litteratur samt salg af bøger til specialpriser. Birgitte Andersen præsenterer sin nye roman ”Jeremias – den sidste hejduk”, og Niels Kjær præsenterer sin seneste digtsamling ”Stilhedens sange”. Muligvis bliver der flere præsentationer af spritny litteratur.

 

Deadlines

 

Indsend til Horisont (svensk tidsskrift)

deadline mandag d. 7. august kl. 23

“Nästa nummer av Horisont kommer att ha tema Möten. Har du en idé till en essä, intervju, reportage, recension, novell, dikt eller något annat? Välkommen att höra av dig till anna@horisont.fi. ”

 

Bidrag søges til tidsskriftet ALLC no. 10 med temaet ÅND

deadline fredag d. 25. august

Det bliver ofte nævnt, at vi lever i en åndløs tid, men hvordan kommer det til udtryk og er det sandt? Findes der en rigtig og forkert måde at være åndelig på? Er mennesket et åndeligt væsen? Vi søger bidrag til det 10. og allersidste nummer af tidsskriftet ALLC. Temaet er ÅND. Vi modtager alt fra litterære tekster, essays og artikler til illustration, fotoserier og lignende.

Send dit bidrag til info@arkivfordetaljer.dk

 

Ordkonst söker bidrag på tema: Vildmarker

deadline fredag d. 25. august

Vildmarker beskrivs vara områden som inte påverkats av civilisationen, orörda och oförstörda platser, landskap skapade av naturen och inte av mänsklig hand. Så sök efter svar, inuti eller utanför dig själv, långt borta eller alldeles nära, och återkom med dina upptäckter till bidrag@ordkonst.nu senast den 25:e augusti.

(Alla bidrag läses anonymt, så skriv inte ditt namn i dokumentet. Skicka gärna både Word-fil och PDF.)

 

hav en dejlig sensommer,

Daniel