Den kommende uges litteraturbegivenheder i Aarhus byder på højtlæsning, gin & tonics til bogudgivelse og foredrag om fortællingens kraft.

Oplæsninger

 

Oplæsning I Paradis #39

Onsdag, kl. 20-22, mønt: 50 kr.

Litteraturen på scenen og Øst for Paradis inviterer til oplæsning for 39. gang.

Denne gang er det bogaktuelle Maja Lee Langvad, Iben Mondrup og Thomas Korsgaard, som kan opleves live med deres nyeste værker – henholdsvis ”Dage med galopperende hjertebanken”, ”Karensminde” og ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”.

Læn dig tilbage og luk øjnene i de røde stole til højtlæsnings biograf.

 

Litterær Lounge til åbning af Ildstedet

fredag, kl. 16-17, mønt: gratis

I anledning af åbningsfesten for Ilstedet, der er en social inkluderende og nyskabende platform, rykker Litterær Lounge ud på Godsbanen. Ved A-huset vil forfatterene Claus Nivaa, Mette Østgaard Henriksen, Daniel Boysen og Anna Klahn læse op fra deres værker.

Kig forbi og lyt.

Læs mere om hele åbningsarrangementet for Ildstedet her.

 


Receptioner

Reception for “Inderst inde troede vi ikke på husene”

Tirsdag, kl. 17-21, mønt: gratis

Kom til whiskysjusser og håndmadder når Forlaget Asterisk fejrer udgivelsen “Inderst inde troede vi ikke på husene” på Godsbanen i Vogn 1.

Billedkunstner Iben West og forfatter Mette Østgaard Henriksen har besøgt forladte huse på Djursland og lavet bogen over deres forfald.

“Et katalog, der emmer af ufortalte historier og abrupt afbrudte situationer. En samling beboelses-situationer i opløsning, der med forfaldsæstetisk sørgmodighed afspejles i fotografi og tekst.”

 

Udgivelsesreception for “Faderen

Onsdag, kl. 19-23, mønt: gratis

Forlaget Silkefyret afholder udgivelsesreception på Godsbanen i Vogn 1 for den danske oversættelse af “Faderen – et opgør” skrevet af den tyske forfatter Niklas Frank, der var søn af topnazisten Hans Frank .

Til receptionen vil Moritz Schramm, der er lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, og arkitekt Albert Speer fortælle om nationalsocialismens eftervirkninger i Tyskland – både på gruppe- og individniveau.

Derudover kan redaktør Allan Lillelund Andersen opleves i samtale med oversætteren Camilla Engkjær Laursen om arbejdet med bogen.

 

Mads Mygind og Lise Haurum: Udgivelsesarrangement for “nu”

Lørdag, kl. 18-23.59, mønt: gratis

Mads Mygind, Lise Haurum og 365TEKSTER inviterer indenfor i forbindelse med udgivelsen af bogobjektet ”nu”, hvor der vil være gin & tonics til at fejre og skåle for udgivelsen.

Alle litteraturinteresserede er velkomne, når de to kunstnere og forlaget præsenterer udgivelsen med oplæsninger og udstilling i løbet af aftenen.

 


Foredrag

Morten Ramsland om fortællingens kraft ud fra ”Æg”

Torsdag, kl. 18-19, mønt: gratis

Mød Morten Ramsland i Arnold Busck efter lukketid, hvor han i samtale med boghandleren og besøgende vil belyse fortællingens kraft med udgangspunkt i sin nyeste roman ”Æg”, som er en magisk realistisk slægtskrønike.

Foredraget vil kredse sig om spørgsmålene: Hvordan befrugter det skrevne og det fortalte hinanden? Og skal vi huske også at skrive ned til vores børn og børnebørn?

 

hav en dejlig (måske solrig) litteratur-uge,

Christa