Northside-feberen er over Aarhus, men der er stadig fin mulighed for at opleve litteratur. Der er fx Sommerstemmer i smukke omgivelser, receptioner og Maren Uthaug i Kristian F. Møller.

Oplæsninger

 

 

Maren Uthaug i Kristian F. Møller

tirsdag, kl. 18.30-20, mønt: gratis

Forfatterarrangement med Maren Uthaug, som vil læse op og fortælle om sin nye roman: Hvor der er fugle

En slægtsroman om kærlighed og indavl.
For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

 

Sommerstemmer ved Brabrand Sø

lørdag, kl. 14-18, mønt: gratis

Aarhus Litteraturcenter, KulturGas og Litteraturen på Scenen inviterer til dette års litteratur- og musikfestival i smukke, hyggelige omgivelser ved Brabrand sø. Det er for mange årets live litteraturoplevelse og en mulighed for at lære nye forfatterskaber at kende.

Program for dagen:
14.00 Jens Kæmpe, oplæsning.
Læser fra sin kommende debutdigtsamling.


14.30 Stine Pilgaard, oplæsning.
Aktuel med romanen Lejlighedssange.

15.00 Upopulær Mekanik.
Bandet er aktuel med debutalbummet Palaver.

15.45 Mads Mygind, oplæsning.
Udgiver i 2017 digtsamlingen Bergamo på forlaget Kronstork.

16.15 Jens Blendstrup, oplæsning.
Aktuel med romanen Slagterkoner og bagerenker (2016).

17.15 Teitur/Laugesen.
Litteratur- og musikkonstellationen præsenterer nyt materiale.

 


 

Receptioner

 

 

Brabrand får ny litteratur ved kirken

mandag, kl. 13-14, mønt: gratis

Forfatterne Louis Jensen og Thøger Jensen udgiver nu hver sin tekst ved Brabrand Kirke som en del af det store litterære kortlægningsprojekt ATLAS OVER AARHUS. Mandag d. 5. juni markeres udgivelsen med oplæsning fra begge forfattere kl. 13.00 ved kirken, hvor teksterne udgives på skilte ved Brabrandstien.

 

Ansøgning til evigheden

lørdag, kl. 13-14, mønt: gratis (bogen kan købes)

Max Madsen får udover sine digtsamlinger udgivet sin anden roman; “Ansøgning til Evigheden” først i juni måned og i den anledning afholdes en lille event med oplæsning og akkompagnement af Henrik Jespersen på blæs. En roman om tre generationer og slægtens mærkværdige forbundenhed via en gen-opstandelse og nogle maya hieroglyffer på afveje.

 

God sommeruge,

Daniel