Ugen byder både på arrangementer med spritnye danske litteraturnavne og garvede forfattere, så der er både noget til de læsere, der vil udfordres med nyt, og dem, som vil dykke dybere ned i et kendt forfatterskab.

Tese-talk: Litteraturen

Tirsdag d. 31. oktober, kl. 15.15-16, mønt: 50 kr./25. kr.

Folkeuniversitetet inviterer til tese-talks som et led i fejringen af reformationens jubilæum. På Aarhus Teater står Adrian Hughes for samtalen om litteraturen og verden.I litteraturen skaber forfattere nye verdener og universer, men kan de også være med til at skabe den eksisterende verden?

Den diskussion deltager forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen i. Hun skildrede i 2016 livet i de danske flygtningelejre, der vakte en samfundsdebat. Lektor Stefan Kjerkegaard, der beskæftiger sig med moderne litteratur, argumenterer for, hvorfor han egentlig mener, at det er vigtigt at læse litteratur.

 

Foredrag med Svend Åge Madsen

Tirsdag d. 31. oktober, kl. 15-17, mønt: gratis

Endnu en gang har Svend Åge Madsen sneget sig ind i vores litteraturguide. Den bogaktuelle Aarhus-forfatter gæster Løves Bog- og Vincafé til en samtale om modet til at gå efter dét, man brænder for.

I en alder af 77 år udgav han for nyligt bogen Af en anden verden, der er rost af danske anmeldere for at udfordre dansk litteratur med sit helt eget univers, der ikke er set før. Til foredraget vil han komme ind på, hvad der har inspireret ham til romanen.

Svend Åge Madsen har levet hele sit liv i Aarhus. Og at han skulle blive en af prominent forfatter var ikke åbenlyst. Oprindeligt ville han være matematiker og studerede matematik på Aarhus Universitet. Hvad der fik ham til at skifte spor, og hvordan det har ændret hans liv, vil han komme ind på til arrangementet.

 

Afslutningsoplæsning ved Gladiators Jyske Forfatterskole

Tirsdag d. 31. oktober, kl. 19-23, mønt: gratis

Forlaget Gladiators Jyske Forfatterskole i Aarhus holder afslutningsoplæsning i Dome of Visions med deres egne værker. Derudover deltager Jesper Gaarskjær fra Forfatterskolens 1. årgang, som lige har udgivet digtsamlingen At synke et ocean. Kom og hør Aarhus’ spirende forfattere i visionernes hus.

 

Debutantaften i Løve’s Bog- & Vincafé

Torsdag d. 2. november, kl. 20.00, mønt: gratis

Forfatterspirer gæster også Løves Bog- og Vincafé, der sætter fokus på debutanterne Mette Zingenberg og Niels Henning Falk Jensby.

Mette Zingenberg debuterede sidste år med novellesamlingen ”Min Lille Horror”. Hun bliver sammenlignet med forfattere som Tove Ditlevsen og Edgar Allan Poe.

I 2016 udgav Niels Henning Falk Jensby ”Techno”, der er hans første roman. Han modtog Bogforums Debutantpris for sin debut.

Det er to lovende danske debutanter. Kom og stift bekendtskab med to nye forfattere i dansk litteratur.

 

CARMEL NORDIC: Jan Kjærstad

Søndag d. 5. november, kl. 19.30, mønt: 60 kr.

CARMEL NORDIC præsenterer publikum for norske Jan Kjærstads forfatterskab, som du kan møde på Godsbanen.

I 1980 debuterede Kjærstad med novellesamlingen ”Kloden dreier stille rundt”. Men det var romantrilogien om Jonas Wergeland, bestående af henholdsvis ”Forføreren”, ”Erobreren” og ”Oppdageren”, der gav ham sit gennembrud. I 2001 vandt han Nordisk Råds Litteraturpris for det sidste bind.

Aftenens moderator er lektor i Nordisk Sprog og Litteratur ved Aarhus Universitet, Rikke Andersen Kraglund, der introducerer til Kjærstads forfatterskab, inden hun går i dialog med forfatteren selv.

Der kan bestilles billetter på deres hjemmeside.

Forhåbentlig gav vi inspiration til at udforske litteraturen i Aarhus.

Hav en skøn uge,

Christa