I denne uge kan du møde både norske, færøske og islandske forfattere i Aarhus. Du kan komme til oplæsning, foredrag eller dvæle ved en udstilling inspireret af nyere dansk litteratur. Mulighederne er mange, valget er dit – men her er lidt forslag, der måske kan inspirere din litterære uge!

 

AUTHORS IN AARHUS: VIGDIS HJORTH

Mandag d. 13. november, kl. 19-20.30, mønt: 50 kr.

På Hovedbiblioteket kan du starte din uge med at møde den norske forfatter Vigdis Hjorth, når hun i samtale med Stefan Kjerkegaard skal tale om sit forfatterskab. Omdrejningspunktet for samtalen er Hjorths anmelderroste Arv og Miljø, der udkom i 2016 og blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Bogen handler om seksuelt misbrug, og fik endnu engang diskussionen om autofiktion til at buldre – dette og meget andet vil komme op at vende, når Vigdis Hjorth gæster Dokken.

Du kan købe din billet her

 

LITTERÆR UDSTILLING: WUNDERKAMMER

Mandag d. 13. november, kl. 10-21, mønt: gratis

Når du nu alligevel befinder dig på Hovedbiblioteket, kan du med fordel smutte forbi udstillingen WUNDERKAMMER . Udstillingen er en kombination af diverse objekter, der sidestilles med passager fra to af forfatter Cecilie Lolk Hjorts udgivelser Noahs Ark (2010) og Sputnik 2 (2016).

WUNDERKAMMER løber helt frem til d. 1. december, men premierer d. 13. november.

 

EN KRITIKERS DAGBOG

Tirsdag d. 14. november, kl. 18.30-20, mønt: gratis

Hvis du har lyst til at beskæftige dig med litteraturen fra en lidt anderledes vinkel, kan du tage til Kristian F. Møller tirsdag, og møde ph.d. og lektor i nordisk litteratur Dan Ringgaard, i en samtale om hans nyeste udgivelse Årsværk. Bogen er en dagbog over Dan Ringgaards kritiske virke i året 2015, dvs. optegnelser over alle de bøger han læste og i hvilken sammenhæng han læste dem. Formen er en slags dagbog, og formatet lægger op til en spændende måde at udfordre og opfatte en kritikers rolle og udtryksform på.

 

KAKOFONI MED OLGA RAVN

Torsdag d. 16. november, kl. 19.30-21, mønt: 30 kr.

To dage efter samtalen med Dan Ringgaard er Nordisk Sprog og Litteratur på spil igen, denne gang i form af KAKOFONI, der inviterer til foredrag og oplæsning med forfatteren Olga Ravn. Ravn forfatterskab er et af de mest markante indenfor nyere dansk litteratur, og inkluderer bøger som og Celeste. Den seneste bog, digtsamlingen Den Hvide Rose, fik en varm modtagelse af det danske anmelderkorps, for sin stramme komposition og vilde billedsprog. Det er fra denne hun vil læse op når hun gæster KAKOFONI.

 

OPLÆSNING MED KATINKA

Fredag d. 17. november, kl. 15.30, mønt: gratis.

Den danske multikunstner Katinka udgav i starten af september en digtsamling med titlen Et Hus af Krop. Bogen indeholder en blanding af sangtekster fra hendes allerede kendte katalog og nye, før-uudgivne digte. Du kan møde hende i Kristian F. Møller fredag eftermiddag, hvor hun vil læse op af fra debuten.

 

VOICES OF MIGRATION I LØVE’S

Fredag d. 17. november, kl. 19-21, mønt: gratis

Efter Kristian F. Møller kan du slentre mod Løve’s Bogcafé, som denne fredag bliver en del af den større kunstfestival Voices of Migration, der foregår fra d. 17-19 og ellers primært holder til på Godsbanens Radar.

I Løve’s kan du møde islandske Jon Atli Jonasson og færøske Carl Johan Jensen, der begge vil læse op af deres nyeste værker, samt samtale om oversættelse (oplæsningerne vil foregå på både originalsprog og dansk). Med udgangspunkt i denne snak, vil diskussionen også brede sig ud til at omfavne litteraturens betydning og væsentlighed i en multikulturel kontekst.

Og ovenpå denne omgang kan du passende tjekke resten af  VOICE OG MIGRATIONs program ud, og bruge noget af din lørdag og/eller søndag på Radar!

God uge derude!

Johanne