Her kan du læse reportager og stemningsbilleder fra arrangementer i og omkring Århus.

På jagt efter litteraturens værdi

Hvorfor skal man læse litteratur? Hvad kan den bidrage med? Det var nogle af de spørgsmål, som DR vært Adrian Loyd Hughes havde sat forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen og lektor ved Nordisk Sprog og Litteratur, Stefan Kjerkegaard, til at diskutere en oktoberaften på Kvindemuseet.

Lyden af stilheden i en grotte

Den 25.-27. oktober afholder 365tekster Lyd + Litteratur festival på Radar. Festivalens første dag er blevet skudt i gang af en lydinstallation af Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard. Jeg er i en grotte. Eller, det er jeg selvfølgelig ikke. Jeg er på...

Når forskellige forfattere mødes

Hvad kan Thomas Korsgaards opvækstsroman og Tine Høegs pendler-digtroman have til fælles – altså ud over at være debutværker fra 2017? En oktober aften mødtes forfatterne med litteraturformidler Daniel Boysen til en samtale om litteratur, livets overgange og det at udgive en bog for første gang.

Mette Sø kæmper en stille kamp for køn

Mette Sø gæstede Risskov Bibliotek til en samtale om sit forfatterskab, hvor køn spiller en central rolle. Vi dykkede ned i de kvindelige hovedpersoners skæbner, der udfordrer den klassiske idé om, hvad kvinder kan og bør gøre.

Arrangørerne på scenen til Folkefestival

I weekenden den 15.-17. september fandt Rethink Activism Folkefestival sted på Sydhavnen i Aarhus. Her havde de gentænkende aktivister forvandlet det gamle industriområde til en ”by i byen” med skole, rådhus, værested, fabrik og meget mere.